Wat is een love shoot of verlovingsreportage?

Wat is een love shoot of verlovingsreportage?

Je hebt ze vast al gezien op blogs, facebook en in magazines: professionele foto’s van je vrienden of andere koppels met de zon op de achtergrond, samen hebben ze plezier, lachen ze. In onze industrie heet dit een love shoot of verlovingsreportage. Het is een ogenblik waarop de fotograaf twee verliefde mensen kan fotograferen, die hun liefde willen delen met de wereld, of gewoon zelfs samen willen delen. Het is de ideale gelegenheid om eens te kunnen samenwerken met je fotograaf, ze beter te leren kennen, en het wennen aan een fotocamera die slechts enkele centimeters van je is verwijderd. Want dat kan in het begin soms een beetje intimiderend zijn. Het is ook een mooie gelegenheid om ons jullie op jullie gemak te laten voelen voor de camera, zodat er geen verrassingen zijn op jullie huwelijksdag. Deze fotoshoot kan je zo leuk maken als je zelf wilt, een leuk uitje voor jullie beiden, samen met twee mensen die toevallig goede foto’s kunnen maken. Jullie mooie foto’s kunnen gebruikt worden voor save-the-date kaartjes, bedankingskaartjes, om je feestzaal aan te kleden, of voor zelfs een origineel gastenboek.

 Love shoot in Oostende
Love shoot in Oostende

Wat gebeurt er tijdens een love shoot of verlovingsreportage?

Nadat we samen een leuke locatie hebben uitgekozen, duurt een love shoot of verlovingsrpeortage doorgaans 1 tot 2 uren. Tijdens ons tijd samen, is het de bedoeling dat je je begint comfortabel te voelen voor de camera. We zullen je laten lachen, glimlachen, gekke dansjes laten uitvoeren. Een love shoot moet leuk zijn, en dat is het ook. En dat is net wat we proberen in beeld te brengen. Jullie interactie samen, leuke en spontane momenten tussen jullie beiden. We zullen experimenteren. We zullen verschillende dingen proberen met de omgeving en het licht dat we ter beschikking hebben, om zo jullie personaliteit het best vast te kunnen leggen op foto. Soms zullen we iets langer blijven op een bepaalde plek, om zo de perfecte foto te kunnen maken. Voor je het weet, begint de zon langzaam onder te gaan, en is het daarna tijd om samen iets te gaan drinken.

 Verlovingsreportage in Provence, Frankrijk
Verlovingsreportage in Provence, Frankrijk

Welke kledij dragen we op een loveshoot of verlovingsreportage?

Doe iets leuks aan, of misschien zelfs belangrijker, iets dat jou typeert. Als dat een vlinderdas is met een nerd bril, doe je dat gewoon. Een mooie bloemenjurk met een paar cowboy boots, we like. Deze foto’s zullen nog jaren mee gaan. Dat is ook de reden waarom wij adviseren om het tijdloos te houden. Als het op kleuren aan komt, vinden we het leuk dat er een beetje contrast is met de omgeving, om zo de kleuren mooi uit te laten komen. Probeer ook met verschillende lagen te werken. We vinden het ook leuk wanneer je verschillende zaken kan combineren, zonder dat je volledig van outfit moet veranderen. Dit kan soms handig zijn wanneer het weer niet mee wil. Voor de mannen, een leuke vest, cardigan of trui. Voor de vrouwen, jullie weten meestal beter dan ons wat jullie goed staat…